Wie ben ik

Breng je hormonen in balans

Mijn hormonen bleken al een tijdje uit balans te zijn. Maar dat wist ik niet. Rond mijn 40e kreeg ik allerlei vage klachten. Elk jaar kwam ik kilo’s aan. Ik had geen energie, geen fut en was eigenlijk wel klaar mee. Verder kon ik niets hebben, zeg maar gerust een kont lontje. Mijn PMS leek wel steeds erger te worden. Vroeger had ik daar veel minder last van. De laatste jaren was mijn cyclus een puinhoop. Dan weer heel hevig ongesteld, dan weer 3 maanden niet. Om gek van te worden.

Zo’n 10 jaar geleden ontving ik een folder in de brievenbus van een sportclub speciaal om af te vallen op een andere manier. Dat triggerde mij, ik was geïnteresseerd. Na de open dag heb ik mij gelijk ingeschreven, dit is anders dan al de vorige afval pogingen die ik had gedaan. Ik leerde niet alleen wat sporten met je deed, maar ook wat bepaalde voeding voor je lichaam kon betekenen. Ik voelde mij weer happy en viel kilo’s af. Veel vage klachten zoals hielspoor (ontsteking) verdwenen. Na een tijdje dacht ik dat ik het wel alleen kon en stopte ik.

Maar niets is minder waar. Na een aantal jaar merkte dat ik vaker ziek was, dat het kort lontje weer terug was, de kilo’s er weer bij kwamen en andere klachten zich manifesteerden. Mijn menstruatie cyclus was een ramp. Ik sliep slecht. Had ik misschien een burn-out?

Hoe kwam ik er achter dat het mijn hormonen waren die mij zo deden voelen zoals ik mij voelde?

Ik wilde meer weten over hoe het mij de vorige keer zo goed gelukt was om mij lekker in mijn vel te laten voelen. Het programma dat ik gevolgd had, volgde de richtlijnen van de Hormoonfactor van Ralph Moorman. Ik ben begonnen met de opleiding trainer Hormoonfactor om mijzelf te kunnen helpen. Het liep anders. Na dag 1 van de opleiding dacht ik, dit moet iedereen weten. Hormonen doen gekke dingen in je lichaam. Als ze niet in balans zijn, kun je allerlei vage klachten krijgen. Waarbij een huisarts graag een pilletje voorschrijft en de ‘brand blust’, bleek je met voeding de echte oorzaak te kunnen aanpakken. Dat was voor mij een eyeopener. Ik werkte al jaren in de farmcie. Ik had in al die jaren geleerd dat medicijnen alleen de oplossingen was voor klachten. Nu leerde ik dat het anders kon.

En ja mijn hormonen waren flink uit balans. Ik bleek in de overgang te zitten. Ik had veel stress van mijn werk, waardoor de klachten erger werden. Stress en de overgang zijn geen goede combi. De opvliegers vlogen mij om de oren, bij het minste geringste schoot ik uit mijn slof en ’s nachts lag ik wakker. Mijn cyclus was een ramp, zoals ik al aangaf.

Hoe is het nu met mij?

Het gaat een stuk beter met mij. Ik heb gelukkig geen last meer van allerlei ontstekingen, ik slaap heel goed, heel soms lig ik ’s nachts nog wel eens wakker maar ja dat doen we allemaal wel eens, toch?
De opvliegers heb ik nauwelijks meer, en vooral het nachtelijk zweten ben ik helemaal kwijt.
Ik heb geen last meer van hevige menstruaties. Door het bijhouden van mijn cyclus, snap ik wat er gebeurd en kan ik daar op inspelen.
Helaas is mijn gewicht nog niet waar het moet zijn, maar de daling in gewicht is ingezet.
Het korte lontje komt zo af en toe nog even om de hoek kijken, maar het is al veel minder dan eerst. Tja het gebeurd nog steeds wel eens dat je iemand achter het behang wilt plakken. Maar of dat nu met de hormonen te maken heeft☺ .
Dus al met al ik ben een blij ei dat ik kennis heb gemaakt met de levensstijl die bij de Hormoonfactor hoort.

Mijn visie op hormonen en de overgang

Hormonen zijn rare wezentjes die rare dingen in je lichaam doen. Maar het zijn ook zinvolle wezentjes, je kan niet zonder. Zorg ervoor dat je hormonen in balans zijn, je zal zien dat het je leven een stuk aangenamer maakt. Vaak zijn klachten zijn terug te voeren naar een disbalans in je hormonen. Door een aanpassing te doen in je levensstijl waarbij voeding een belangrijk onderdeel is, kunnen de klachten verminderen.
Breng je hormonen terug in balans.

Als je me zou kennen zou je weten dat…

Ik ben geboren en getogen in het mooie Haarlem, waarna ik met mijn liefde via Amersfoort terecht ben gekomen aan de rand van Leusden. Als ik ’s ochtends de gordijnen open doe zie ik de koeien in de wei staan.
Als ik ergens echt voor heb gekozen, ik er voor de volle 100% voor ga en mij daar volledig in vast bijt. Zoals op mijn 39e een HBO opleiding Farmakunde ben gestart en die in 4 jaar met cum laude heb afgesloten.
Ik een schoenen tic heb en misschien wel 100 paar schoenen heb. Terwijl ik thuis bijna altijd op Crocs plompen of slippers  loop.
Ik sinds kort een moestuin heb en mijn eigen groenten en kruiden kweek.
Ik zelf elk excuus kan bedenken om vooral niet aan je lijf te werken. Ik heb ze allemaal al een keer gebruikt.

Typisch Petra

❤ Ik ben gek op chocolade vooral van het merk Godiva
❤ Ik een paar keer per week te vinden ben op de tennisbaan
❤ Ik op mijn elfde de 1e prijs won met discodansen en nog steeds niet stil kan zitten bij lekkere muziek
❤ Ik sta graag in de keuken om nieuwe recepten te proberen. En ja bij mij lukken ze ook wel eens niet
❤Ik vind het heerlijk om mij terug te trekken in bed om even bij te tanken
❤ Ik bij problemen altijd al 3 stappen verder denk om tot een oplossing te komen
❤ Ik drink geen koffie, maar ben gek op thee vooral Lady grey


Wil je weten of jou klachten te maken hebben met je hormonen? Stuur mij een mailtje op info@prachtigdoorzuivereten.nl voor een gratis sessie van een half uur. Of vul het contactformulier in.

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen en laatste nieuws door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

Door het verzenden van dit formulier verklaart u bekend te zijn met de inhoud van onze privacyverklaring.