Wie ben ik

Ik ben Petra de Zeeuw, een enthousiaste trainer Hormoonfactor en orthomoleculaire voedingsadviseur, die iedereen meer energie en vitaliteit wenst!Na ruim 25 jaar werkzaam te zijn geweest in diverse onderdelen van de farmacie, vond ik het tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik stelde mij de vraag wat is het leukste onderdeel van mijn vak? Dat is mensen helpen een gezond leven te leiden. In de farmacie draait alles om medicijnen. Dat zou toch anders moeten kunnen dacht ik. In 2012 ben ik afgestudeerd aan de Hoge school Utrecht als Farmakundige. Maar na een paar jaar werkzaam te zijn geweest bij verschillende bedrijven, kon ik toch niet mijn passie vinden, het helpen van mensen gezond te zijn, zonder al die medicijnen.

Na het doorlopen van de opleidingen trainer Hormoonfactor, Medische- en psychosociale basis kennis en Orthomoleculaire voedingsleer, kan ik JA zeggen op de vraag; altijd maar medicijnen voor schrijven, kan het ook anders? Ja het kan anders, ik heb inzichten gekregen waar ik al tijden naar op zoek was. Nu is het tijd om al deze kennis te gaan delen. En daaruit is Prachtig door zuiver eten ontstaan. De kennis die ik heb opgedaan bij de opleidingen, wil ik graag toepassen in de praktijk, om mijn medemens te helpen om de (hormonale) balans in het leven terug te vinden.

Zelf zat ik een tijd geleden niet lekker in mijn vel en had last van allerlei vage klachten. Ik kwam in aanraking met voeding gebaseerd op de Hormoonfactor en zag wat gezonde voeding met je lijf kan doen. Op dat moment heb ik er niets mee gedaan, totdat ik een paar jaar later de opleiding van Ralph Moorman, trainer Hormoonfactor voorbij zag komen. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en heb ik de opleiding Trainer Hormoonfactor gevolgd. Wat was dat interessant. Zeker met mijn achtergrond in de farmacie, zag ik nu de andere kant. Klachten hoef je niet altijd op te lossen met medicijnen. Gezonde voeding en zeker hormoonproof voeding kan vaak klachten verminderen of zelf laten verdwijnen. Ik kwam erachter hoe bepalend de werking van hormonen zijn op je lichamelijke en geestelijke gesteldheid. En hoe groot de invloed van voeding, beweging en stress is op de hormoonhuishouding en daarbij op je gezondheid. Na de opleiding Trainer hormoonfactor had ik de smaak te pakken en ben ik mij verder gaan verdiepen in het menselijk lichaam op medisch en psychologisch vlak. Dat voeding niet alleen goed is voor je hormoonbalans maar ook voor veel andere klachten, kwam ik achter tijdens de opleiding Orthomoleculaire voedingsleer. Met deze opleiding ga je nog dieper kijken wat voeding doet, zelfs tot celniveau. En om iemand een boost te geven, is het soms handig om vitamines en mineralen toe te voegen aan je voeding, om mogelijk ontstane te korten, aan te vullen.

Mocht je interesse hebben in een traject, of heb je andere vragen, mail mij gerust op info@prachtigdoorzuivereten.nl of vul het contactformulier in.

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen en laatste nieuws door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

Door het verzenden van dit formulier verklaart u bekend te zijn met de inhoud van onze privacyverklaring.