Wat is orthomoleculaire voeding?

Orthomoleculair is een samentrekking van het Griekse woord “orthos” wat goed betekend en het woord moleculair, dat wil zeggen “betreffende moleculen”. Het lichaam kan alleen goed functioneren als het kan beschikken over voldoende hoeveelheden van alle benodigde moleculen. Onze dagelijkse voeding is dusdanig bewerkt, dat we allerlei signalen die ons lichaam aangeeft niet meer herkennen en daardoor ziek worden. Het principe van orthomoleculair is; om met de juiste voeding zijn veel gezondheidsklachten te voorkomen, te verminderen en vaak zelfs op te lossen. Naast voeding is er een mogelijkheid om met behulp van orthomoleculaire zelfzorg, supplementen, een medische behandeling te ondersteunen en lichte aandoeningen zoals een verkoudheid sneller te doen verdwijnen.Omdat onze dagelijkse voeding vaak te weinig vitale voedingsstoffen bevat, is voedingssuppletie noodzakelijk.

Gezonde, eerlijke voeding wordt steeds belangrijker om voedings-gerelateerde gezondheidsklachten te voorkomen. Uit onderzoek blijkt dat meer dan 70% van alle gezondheidsklachten voedings-gerelateerd zijn. Met gezonde voeding zorg je er voor dat alle systemen beter werken en dat je de afvalstoffen beter uit je lichaam kwijt kunt.
Supplementen

Als Orthomoleculair voedingsadviseur kan ik achterhalen aan welke vitamines en mineralen je een te kort hebt. Ik ben aangesloten bij Vitakruid. Via Prachtig door zuiver eten kan je supplementen van Vitakruid bestellen. Dit kan alleen na een consult.


Hieronder een greep uit de supplementen Vitakruid die bij de praktijk gekocht kunnen worden.

Supplementen                            
Atrimove, 300 st
B12 Combi 6.000 met folaat, 60 st
Feminosan, 60 st
GABA plus, 90 st
Gebufferde vitamine C, 150 st
Magnesium Tauraat, 100 st
Multi Dag&Nacht, 2x30 st
Multi Dag&Nacht, 2x90 st
Multi Dag&Nacht Vrouw, 2x30 st
Multi Dag&Nacht Vrouw, 2x90 st
Supergreens, 220 gr
Supergreens 2-Pack, 2x220 gr
Visolie forte, 90 st
Vitamine D3, 25mcg, 120 st
Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen en laatste nieuws door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

Door het verzenden van dit formulier verklaart u bekend te zijn met de inhoud van onze privacyverklaring.