Wat is de Hormoonfactor

Een gezonde hormoonbalans is de basis voor een gezond lichaam. Als hormonen echter uit balans raken kunnen er allerlei klachten optreden. Hormonale migraine, overgewicht, menstruatiepijn, overgangsklachten, vruchtbaarheidsproblemen, huidproblemen, PMS, zijn een kleine greep uit de vele klachten die door hormonen veroorzaakt kunnen worden. Het samenspel tussen hormonen en voeding is gecompliceerd en vergt een grondige kennis. Daarom wordt er vaak door de arts gegrepen naar symptoombestrijders (medicijnen) om de betreffende klacht op te lossen. De oorzaak is daarmee nog niet opgelost. Juist deze diepe oorzaken aanpakken is waar de Hormoonfactor voor staat. Daarvoor moet je hormonen leren begrijpen. Als je hormonen begrijpt, dan kun je ze namelijk vragen iets te doen, in plaats van alleen maar dwingen met bijvoorbeeld medicijnen. Door bevriend te raken met je hormonen, kan er weer een goede samenwerking ontstaan.Je hoeft jezelf niet uit te hongeren of jezelf te ontzien, je gaat geen calorieën te tellen, maar je gaat gezond eten en leert naar alternatieven te zoeken. Ik help je een nieuwe balans te vinden zodat je vooruit kunt met een gezondere en meer ontspannen manier van leven.

Voeding, stressbeperking en training zijn drie belangrijkste pijlers om je hormonen in balans te krijgen en te houden.
Veel huidige diëten, trainingsmethoden en leefstijladviezen brengen jouw hormonen uit balans! Bij het Hormoonfactor pakket komen de pijlers alle drie aan bod. Na een uitgebreid intakegesprek inclusief het in kaart brengen van hormonale disbalansen, volgt een persoonlijk leefstijladvies op het gebied van voeding, stressbeperking en beweging.

Stel je voelt je futloos, krijgt overgewicht en je eet ongezond. Door te gaan diëten vliegen de kilo’s eraf, maar na een tijdje komen ze er weer snel bij en een aantal kilo’s extra als bonus. Dit komt omdat de meeste diëten geen rekening houden met je hormonen. Zie het als een bal die je onder water wilt houden. Op een gegeven moment lukt het niet meer om de bal onder water te houden en de bal vliegt omhoog.

Met de Hormoonfactor wordt op een natuurlijke manier het evenwicht in je hormonale systeem teruggebracht. Door het volgen van het hormoon programma zal je veranderingen niet alleen merken het verliezen van kilo’s, maar ook zullen  allerlei andere kwalen verminderen of zelfs verdwijnen.

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen en laatste nieuws door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

Door het verzenden van dit formulier verklaart u bekend te zijn met de inhoud van onze privacyverklaring.